Добре дошли в сайта на III ПМГ "Академик Методий Попов" гр. Варна!

     В III ПМГ "Акад. Методий Попов" днес се обучават 699 ученици в 25 паралелки. Гимназията е с утвърден авторитет сред училищата в гр. Варна и нейните възпитаници са конкурентноспособни, с достойно място в живота. Заслугата за това е на учителите и учениците, които заедно градят авторитета на училището, изпълнени с любов към науката, към хората, към родното училище нашата ТРЕТА ГИМНАЗИЯ , единствена и неповторима за всеки, свързал по един или друг начин живота си с нея.

 

     Две трети места на Държавно първенство ІІ ранг „Купа България” 2014 г., София, съответно в категориите „Стандартни танци” и „Латино-американски танци”;

Трето място в категория „Стандартни танци” на Открит турнир по спортни танци „Рефан”, 2014 г., София

Това са само част от отличията, носител на които е Кольо Димов Димов от ХІІ д клас в Трета ПМГ "Акад. Методий Попов". От 8 години, стъпка по стъпка талантливият танцьор овладява изящното изкуство в КСТ "Одесос денс 1975" и в КСТ "Бургас 75" с партньор Олга Костадинова.

Пожелаваме успех на предстоящите им изяви!

 
УСПЕШНА БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА В ТРЕТА ПМГ

 

   Доброволците на Трета природоматематическа гимназия гостуваха на възрастните в Дом за стари хора “Иван Златоуст”, на Златни пясъци. Те занесоха купения със събрани средства на Коледния благотворителен концерт в гимназията телевизор. Телевизорът беше веднага монтиран в дневната на старците и те вече гледат зимната олимпиада и любимите сериали. Бяха обсъдени идеи за бъдещи съвместни дейности. И всичко беше гарнирано с много почерпки. Доброволците бяха посрещнати от старците и семейство Гюмишеви, които управляват дома, като стари приятели. Хубаво е когато добрите идеи се случват, и се събужда духа на солидарност в тези трудни за всички ни години.

   Благотворителният концерт в Трета ПМГ е вече традиционен. В него участваха и старците, в полза на които се набираха средства. В инициативния комитет за организирането на концерта са зрелостници на гимназията и те се справиха с всичко с много настроение и открити сърца. Важно е всяка благотворителна инициатива да приключи с очаквания резултат, но много вълнуващи са и срещите, планирането на събитието, привличането на нуждаещите се като активни участници.

Снимки

 

                   

   През месец януари 2014 г. в град Варна се проведе Национален конкурс за есе на тема: "Спаси света, промени себе си  Моят принос!".

    Конкурсът е част от проект "Моят принос за средата, в която живея!" на Фондация "Оренда".     

   Първите три места бяха спечелени от ученици от ІІІ ПМГ &ququotquot;Акад. Методий Попов", както следва:

 І място  Габриела Томова  Х б клас

ІІ място  Ралица Иванова  Х б клас

ІІІ място  Мила Георгиева  Х б клас

 

 

  МЕЖДУНАРОДЕН ПРОЕКТ  FOOD!FOOD FOR THOUGHT

Спомени за IV мобилност

В изпълнение на общоприетата програма на партньорите по проект FFT през месец октомври 2013 се проведе поредната съвместна среща , домакини на която бяха ученици от нашето училище и от училището в гр. Онещи – Румъния. Обичайното напрегнато очакване на това събитие бе предшествано от сериозна предварителна подготовка на нашия екип. Създадена бе отлична организация по посрещане и настаняване на гостите от десетте държави / учениците по домове на наши ученици, а учителите – в хотел Черно море”/.

Вижте повече

 

    Камелия Христова Панайотова – VIII а клас е класирана на ПЪРВО място в Националния конкурс по народно приложно изкуство „От Коледа до Васильовден”, раздел Литературно творчество – проза, организиран от Национален дворец на децата към МОН.

 

Пожелаваме успех и в следващи изяви!

 

Вижте есето на Камелия!

 

 

                                                             

Ръководството на ІІІ ПМГ "Акад. Методий Попов" изказва похвала и благодарност на Училищния отбор по баскетбол – девойки VIII – X клас, с ръководител г-н Димитър Николов – старши учител по ФВС, завоювал ПЪРВО място на Общинския кръг на ученическите игри 2013/2014 година, в състав:

 

 

   Александра Димитрова Димитрова – VIII в клас

   Маринела Радостинова Христова – VIII г клас

   Невена Свиленова Савова – VIII г клас

   Ивелина Кирилова Петрова – IХ в клас

   Бетина Стилиянова Вълчанова – IХ в клас

   Ивета Петрова Петрова – IХ в клас

   Камелия Юлиянова Йорданова – IХ в клас

   Мелиса Хайрединова Кадирова – Х а клас

   Мила Станиславова Георгиева – Х б клас

   Севдалина Калоянова Николова –ХI д клас

 

Други постижения

Документи

Стратегия за развитие на училището
Годишен план
Обучение в условията на COVID-19
Безопасна работа в интернет
Етичен кодекс
Програми и политики
ДЗИ
НВО
Седмично разписание
График ваканции и смени
График консултации
График класни и контролни работи
График II ЧЕ, СИП и ФУЧ
График спортни дейности
График изпити
Учебници
Свободни места за ученици
Униформи
 

Финансови и административни документи

Стипендии
Бюджет на III ПМГ "Акад. М. Попов"
Профил на купувача
Достъп до обществена информация
Вътрешна политика за защита на личните данни
 

Полезни връзки

МОН

РУО – Варна
Община Варна

Прием в ИУ - Варна

 

За подаване на сигнали по обхвата на деца и ученици:

тел. 0800 10 112

e-mail: obhvat@mon.bg