Heading

Place your message here. For maximum impact, use two or three sentences.

ПъРвА ВъЗрАсТ
Text Box: Трета Природоматематическа гимназия “Акад. Методий Попов”, Варна, България

Text Box: 20 години III ПМГ “Акад. Метoдий Попов”

 

Ако мислиш година напред, посей семе;

Ако мислиш десет години напред, засади дърво;

Ако мислиш век напред, образовай народа си!

                                                                                                                Китайска мъдрост

 

 

С 59 годишната история на нашето училище е свързан професионалният и житейски път на много учители, ученици, служители и родители. Честването на 20 – тата годишнина от преобразуването му в ІІІ Природоматематическа гимназия “Академик Методий Попов” е вълнуващо събитие и приятен повод да ви поздравя за положения труд и постигнатите успехи. Благодарение на вас днес любимото ни училище е сред привлекателните учебни заведения в нашия град за мледите хора с интерес към природните науки и географията.

За високия рейтинг на гимназията ни преди всичко говорят постиженията на нашите учениици – отлични резултати в учебния процес и ДЗИ – випуск 2008, изявите на олимпиади и състезания, участието в регионални, национални и международни проекти. Това е предпоставка за успешната реализация на възпитаниците ни в български и чуждестранни университети и колежи и за утвърждаването им като висококвалифицирани специалисти в различни области – медицината, научната сфера, бизнеса, политическия и обществен живот.

Уважаеми колеги! Скъпи ученици! Пожелавам на всички с вдъхновение и ентусиазъм, с възрожденски дух и европейско самочувствие заедно да продължим да работим за името и авторитета на Трета природоматематическа гимназия “Академик Методий Попов”!

                                                         Директор  Стела Иванова