Добре дошли в сайта на III ПМГ "Академик Методий Попов" гр. Варна!

     В III ПМГ "Акад. Методий Попов" днес се обучават 699 ученици в 25 паралелки. Гимназията е с утвърден авторитет сред училищата в гр. Варна и нейните възпитаници са конкурентноспособни, с достойно място в живота. Заслугата за това е на учителите и учениците, които заедно градят авторитета на училището, изпълнени с любов към науката, към хората, към родното училище нашата ТРЕТА ГИМНАЗИЯ , единствена и неповторима за всеки, свързал по един или друг начин живота си с нея.

 
    

 

  В периода 1.04.2015 г. 2.04.2015 г. в гр. Вършец, обл. Монтана се проведе 40 - тата Национална олимпиада по биология и ЗО. Доротея Колева от XI a клас, с ръководител г-жа Калинка Патлеева, постигна резултат Мн. добър 5,25 и достойно представи нашата гимназия.

 

 
 

   На 28.03.2015 г. се проведе областният кръг на националния фестивал по авторска драматургия на английски език. Участниците от 12 г клас и техни последователи от 8 клас с ръководител г-жа Наталия Памукова представиха една съвременна разработка на класическото произведение „Дон Кихот“ ,която вдигна публиката на крака. Артистите се класираха за национален кръг , изпреварвайки тези от Първа езикова гимназия, а след постановката участниците в клуб „Млад журналист“ интервюираха част от изпълнителите и разбраха много неща за подготовката на спектакъла.

  Николай Николаев – главен герой в представлението, сподели: „Опитваме се да заитригуваме още ученици, които да продължат да развиват театралното изкуство.“

  Ето още малко от интервюто с Николай.

- Николай, как започна интересът ти към театралното изкуство?

Всичко започна през 2010 година, когато госпожа Памукова ни предложи да направим разработена версия на „Ромео и Жулиета“. След изпълнението останахме повече от доволни. Именно тогава разбрахме ,че нещата могат да продължат да се развиват.

  Националният кръг на състезанието ще се проведе в град Сандански. Пожелаваме успех на цялата група !

Галерия

 

 

В залаЕвропа

  В залаЕвропана 28.03.2015.г. участниците в клубовеЗдраве“ , „Химия Live” иСветовни кулинарни традициис ръководители г-жа Дамянова, г-жа Иванова и г-жа Димитрова подредиха масите със своите изделия. Учениците от клубСветовни кулинарни традициии клубЗдравеприготвиха и поднесоха невероятни сладкиши от българската кухня, а младите химици от клубХимия Live” бяха приготвили специален химичен експеримент за присъстващите. Гостите с удоволствие дегустираха от изобилстващата храна и не скриха похвалите си, а на някои им бяха раздадени гривни, изработени от клуба по химия.

Галерия

 

 Министерството на образованието и науката изказа благодарност на Директора и на колектива на III ПМГ "Акад.М.Попов" за отличното организиране и успешното провеждане на Националното състезание по физика, състояло се на 7 8 март в нашето училище.

 

 На 7 март 2015 г. Трета природоматематическа гимназия „Академик Методий Попов“ бе домакин на Пролетното национално състезание по физика. В проявата, организирана от МОН, РИО-Варна и Община Варна, сили премериха 354 участници от 21 области.

 

Теми и решения от пролетното състезание по физика

 

 

ДЕН на РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА (Pink Shirt Day) 25.02.2015 г.

   Една инициатива на фондация „Човек Плюс” българската реплика на глобалната проява: „Международен Ден за противопоставяне на тормоза в училище” /Anti-Bullying Day)

Вижте повече

Други постижения

Документи

Стратегия за развитие на училището
Годишен план
Метеорологични измервания в района на училището
Безопасна работа в интернет
Етичен кодекс
Програми и политики
ДЗИ
НВО
Седмично разписание
График ваканции и смени
График консултации
График класни и контролни работи
График спортни дейности
График изпити
Учебници
Свободни места за ученици
Униформи
 

Финансови и административни документи

Стипендии
Бюджет на III ПМГ "Акад. М. Попов"
Профил на купувача
Достъп до обществена информация
Вътрешна политика за защита на личните данни
 

Полезни връзки

МОН

РУО – Варна
Община Варна

Прием в ИУ - Варна

 

За подаване на сигнали по обхвата на деца и ученици:

тел. 0800 10 112

e-mail: obhvat@mon.bg